..." />

Transnistria a simplificat procedura de tranzit a mărfurilor

Comitetul vamal din Transnistria (Republica Moldova) a simplificat procedura de tranzitare a mărfurilor pe teritoriul regiunii transnistrene, controlată de administrația de la Tiraspol.

Regulamentul regimului vamal de tranzitare a mărfurilor pe teritoriul Transnistriei, reeditat, permite agenţilor economici să prelungească termenul de staţionarea a mărfurilor pe teritoriul regiunii în cazul transbordării. Anterior, acest termen era de 15 zile de la momentul traversării hotarului şi nu putea fi prelungit, titrează „Novîi Reghion” cu referinţă la comitetul vamal regional.

Astfel, pentru unele categorii de mărfuri, termenul de staţionare pe teritoriul Transnistriei poate fi prelungit până la 60 de zile. Decizia este determinată de particularităţile transbordării, condiţiile de păstrare a mărfurilor şi deplasarea lor ulterioară.

Pentru a prelungi acest termen, agentul economic trebuie să se adreseze comitetului vamal regional cu o cerere motivată şi acte care atestă necesitatea prelungirii perioadei de staţionare a mărfurilor.

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =