Compania Naţională de Autostră..." />

Transalpina, preluată de CNADNR

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a preluat în administrare şoseaua Transalpina, cea mai înaltă din ţară, după ce a câştigat procesul cu firma Romstrade, care s-a ocupat de modernizarea drumului, informează Adevărul. foto 

Şoseaua va avea regim de «drum în lucru», astfel încât şoferii nu mai riscă să fie amendaţi dacă vor circula pe Transalpina. Imediat după topirea zăpezii, drumarii vor realiza o serie de lucrări care să permită circulaţia autovehiculelor în condiţii de siguranţă. Este o bucurie şi pentru noi şi pentru gorjeni şi pentru ardeleni şi pentru toţi care iubesc muntele şi frumuseţile acestei zone. Începem cu priorităţile: marcajele, parapetul în punctele cele mai periculoase, semnele de circulaţie. Pentru ca CNADNR să poată însă să înceapă lucrările trebuie să aştepte mai întâi să se topească zăpada care are acum aproape doi metri,   Ion Tudor, director Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

Pe Transalpina se va circula cu anumikte restricţii. „DN 67C Novaci-Obârşia Lotrului va avea regim de «drum în lucru» şi se va circula cu anumite restricţii de trafic (viteză, tonaj etc.)“, se arată într-un comunicat al Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. Până acum, cei care se aventurau pe Transalpina riscau să fie amendaţi pentru că drumul avea regim de şantier, şoseaua fiind în administrarea Romstrade.    Sprijin pentru proprietarii de pensiuni şi hoteluri   Proprietarii de pensiuni şi hoteluri din zona Rânca, dar şi de pe traseul «Drumului Regelui», sunt bucuroşi de faptul că şoseaua va avea un alt regim, care va permite circulaţia în mod legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =