Cea mai înaltă..." />

Transalpina, nominalizată la un premiu la Paris

Cea mai înaltă şosea din România este nominalizată pentru un premiu de excelenţă în cadrul celei de-a X-a ediţii a Forumului Internaţional pentru o Dezvoltare Durabilă de la Paris. Transalpina atinge o altitudine de peste 2.000 de metri, în zona Pasului Urdele, şi este una dintre destinaţiile turistice preferate de români. foto

Premiul este acordat de reprezentanții mai multor ONG-uri, care sunt, de fapt, și organizatorii acestui eveniment. Rolul Forumului este unul educațional, dar și cultural, întrucât promovează valorile care stau la baza dezvoltării rurale. 

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, având peste 2.000 de metri și leagă județul Gorj de Alba. La început, a fost o potecă de munte, folosită de păstorii din Mărginimea Sibiului. Ulterior, au început lucrările de modernizare în 2009, când investiția s-a ridicat la suma de 1,3 miliarde de lei.

Șoseaua a fost dată în folosință în anul 2010, numai parțial, deoarece a fost asfaltată numai până la Sebeș.

În cadrul Forumului în care Transalpina este nominalizată pentru premiul de excelență, vor participa studenți, profesori, oameni de afaceri, dar și personalități culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 6 =