Traficul greu prin frontiera dintre Bulgaria şi Turcia a fost deblocat

Traficul greu prin frontiera între Bulgaria şi Turcia a fost deblocat joi după-amiază, după aproape trei zile de proteste. Şirul de autocamioane – din Bulgaria, România, Polonia şi alte ţări – care aşteaptau pe teritoriul bulgăresc ajunsese la 40 de kilometri la punctul Kapitan Andreevo şi la peste 10 kilometri la punctul Lesovo. foto

Potrivit presei bulgare, în pofida opririi protestelor, ambuteiajul de la Kapitan Andreevo va mai dura câteva zile, deoarece capacitatea de lucru maximă ale punctelor vamale din Bulgaria și Turcia la acest punct de trecere este de 1400 de mijloace de transport pe zi. 

Circulaţia a fost blocată, marţi după-amiază, de câţiva şoferi de camioane turci care au protestat împotriva controlului la care sunt supuşi de către autorităţile bulgare. Transportatorii turci susţin că sunt discriminaţi de inspectorii Agenţiei bulgare de transport rutier care opresc numai camioanele turceşti pentru control. Dimităr Dimitrov, proprietar al unei companii de transport bulgare, a declarat pentru agenţia Focus că acest lucru nu este adevărat şi că şoferii din alte ţări, precum Bulgaria, România şi Ungaria, sunt supuşi aceluiaşi control ca şi colegii lor turci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 10 =