Cel mai ..." />

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din Ucraina

Cel mai bogat antreprenor din Ucraina are o avere estimată la 6,7 miliarde de dolari și ocupă locul 201 în rândul celor mai bogați oameni din lume. foto

Rinat Akhmetov, preşedintele clubului de fotbal Şahtior Doneţk și al uzinei metalurgice Ilici din Mariupol, cu o avere estimată la 6,7 miliarde de dolari, ocupă primul loc în rândul celor mai bogați oameni din Ucraina și locul 201 în rândul celor mai bogați oameni din lume, potrivit topului Forbes.

El este urmat de Victor Pinchuk, președintele principalului producător de țevi de oțel din Ucraina, Interpipe, și ginerele fostului președinte al țării, Leonid Kucima cu o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari.

Pe al treilea loc este clasat Ihor Kolomoyskyy cu 1,3 milairde de dolari, iar pe al patrulea se situează Henadiy Boholyubov cu o avere estimate la 1,25 miliarde de dolari.

Cei doi miliardari dețin Privat Group, în care sunt incluse cele mai mari bănci din Ucraina dar şi companii din sectorul energetic şi din mass-media.

Ultimul loc îl ocupă Yuriy Kosiuk, CEO-ul și fondatorul companiei OJSC „Myronivsky Hliboproduct” (MHP), cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + seventeen =