România este o țară frumo..." />

Top 10 stațiuni montane din România

România este o țară frumoasă și putem să ne mândrim cu ea în fiecare zi. Dar nu o facem. Mulți dintre noi preferă să meargă în Austria sau Elveția la schi, chiar dacă și aici, la noi, este cel puțin la fel de frumos. Iată un top al celor mai frumoase stațiuni montane de la noi din țară. Așa că fă-ți timp, urcă-te în mașină sau în tren, și vino la munte. Nu o să-ți pară rău. foto

10.Rânca

Stațiunea Rânca se află în județul Gorj, la poalele Muntelui Parang, cu o altitudine de 1650 m. Turiștii sunt atrași de traseele montane, de cele 3 pârtii de schi cu instalație pentru zăpadă artificială și nocturnă, de lacurile glaciare sau de acumulare, precum și de pajiști montane și platouri. Aici se desfășoară în luna septembrie a fiecărui an Campionatul național de Viteză în Coastă.

9.Arieseni

Stațiunea Arieseni se afl în județul Alba, în Munții Bihor, la o altitudine de 1000 m. Zona este cunoscută pentru cele patru pârtii naturale pentru practicarea sporturilor de iarnă, cu teleschi și instalație de nocturnă, pe care se poate schia 6 luni pe an. Turiștii pot vedea Ghetarul Scărișoara, Peștera Urșilor, Cetățile Ponorului sau Roșia Montana. Vara nu trebuie ratat Târgul de fete de pe Muntele Găina.

8.Cheia

Stațiunea Cheia, vizitată de turiști tot timpul anului, se află la poalele Masivului Ciucaț, la 871 m altitudine. La doar 60 de km de Ploiești, pe răul Teleajen, locul atrage prin presiune atmosferică joasă, aerul fără praf și alergeni, bogat în raze ultraviolete. Turiștii se pot avânta pe traseele montane , pot practica sporturile de iarnă sau pot vizita Mănăstirea Cheia, pictată de Gheorghe Tătărăscu în anul 1837.

7.Vatra Dornei

Stațiunea Vatra Dornei se află la 802 m altitudine, în Depresiunea Dornelor, la 112 km de Suceava . “Perla bucovinei” este cunoscută pentru izvoarele cu apă minerală și cu apă termală, care au apărut datorită precipitațiilor bogate și reliefului sub formă de terasă.

Pe lângă apele minerale Poiana Negri și Floreni, turiștii mai sunt atrași de pârtiile de schi, de teleschi și babyschi și de telescaunul de 3 km care ajunge în Vârful Dealului Negru. Cei mai curajoși se pot avânta să facă river-rafting sau parapanta pe Bistrița.

6.Păltiniș

Cea mai veche și mai înaltă stațiune din România se află țn Carpatii Meridionali, la poalele Munților Cindrel, la 25 km de Sibiu. La o altitudine de 1442 m, zăpada se menține trei sferturi din an. Turiștii pot încerca traseele montane sau se pot bucura de pârtia de schi cu telescaun, teleschi și baby-lift. În apropiere se află Biserica Schitul, unde găsim mormântul lui Costantin Noica și unde Mitropolitul Ardealului a donat o bucățică din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Iisus Hristos.

5.Bâlea lac

Cea mai grandioasă zonă alpină din Munții Carpați se află în Masivul Făgăraș, la 2500 m. La Bâlea lac se ajunge pe Transfăgărașan, dar în lunile când acesta este închis se folosește telecabina. Stațiunea atrage turiștii care vor să schieze, să cutreiere munții sau să zboare cu parapanta. În fiecare an, în februarie se desfășoară festivalul zăpezii, iar în iunie sunt serbările estivale ale zăpezii. Cele mai celebre atracții sunt însă construcțiile temporare în gheață.

4.Sinaia

Stațiunea Sinaia se află la poalele munților Bucegi, la 850 m altitudine medie. Stațiunea turistică și balneo-climaterică își are numele de la Muntele Sinai. Turiștii de aici pot vizita Munții Bucegi, Babele, Vârful Omu sau Castelul Peleș, fosta resedință de vară a regelui Carol I. Alte distracții sunt pârtiile de săniuș, pista de bob, telecabina, telescaunul, teleschiul și babyschiul.

3.Bușteni

Bușteni este un oraș de pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi. Situat la o altitudine medie de 850 m, atrage turiștii ce vor să viziteze Babele, Sfinxul sau Cascada Urlătoare. La 2291 m, în Varful Caraiman, Regina Maria a vrut să se construiască Crucea Eroilor Neamului, în cinstea soldaților căzuți la datorie în Primul Război Mondial.

Stația meteorologică de pe Vârful Omu, la 2507 m altitudine, este una dintre cele mai înalte din Europa.

2.Predeal

Stațiunea de pe Valea Prahovei se afla între râurile Prahova și Timiș, la 25 km de Brașov. Orașul Predeal este așezat la cea mai mare altitudine urbană din România, între 1030 m-1110 m. Turiștii care vin aici pot vizita Valea Râsnoavei sau se pot bucura de traseele montane sau cu ATVul. În stațiune sunt 5000 de locuri de cazare și numeroase locuri de distracție, cum ar fi cele 2 pationare, opt pârtii de schi sau trambulina pentru sărituri cu schiurile. Principala pârtie, Clăbucet, beneficiază de instalație de iluminat și de produs zăpadă artificială.

1.Poiana Brașov

Stațiunea de odihnă și tratament se află la poalele Muntelui Postavaru, la o altitudine de 1.030 m și la 12 km de Brașov. Cea mai cunoscuăa stațiune montană din țară este preferată si de mulți străini, englezii chiar votând-o cea mai ieftină destinație de schi din Europa. În plus, ea atrage și prin mărime, fiind cel mai mare domeniu schiabil din România. Ca distracții avem 12 pârtii de schi (pârtie olimpică, pârtii pentru coborare și slalom uriaș, trambuline), lac, săniuș, pationoar, telecabine, o telegondolă și 7 teleschiuri, plus zăpadă artificială. Pentru cei mai romantici există și săniile trase de cai… citește tot pe www.zeceintop.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 2 =