Taxa pentru podul Giurgiu-Ruse rămâne aceeaşi, iar circulaţia nu se închide

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu va relua discuţiile cu Ministerul Transporturilor privind reducerea taxei pe Podul Prieteniei la nivelul practicat de partea bulgară, dar deocamdată taxele rămân la acelaşi nivel. foto

Vicepreşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Gavrilă, a declarat că a avut loc o ședință la care a fost discutată propunerea privind reducerea taxei de pod la nivelul practicat de partea bulgară, dar o decizie finală va fi luată abia după numirea noului ministru al Transporturilor.

Totodată, vicepreşedintele CJ Giurgiu Dumitru Gavrilă spune că nu se pune problema închiderii circulaţiei pe Podul Prieteniei. 

„Singurele lucrări pe care le au de făcut bulgarii sunt în apropierea unui sens giratoriu de la intrarea în Ruse şi pentru acest lucru circulaţia va fi deviată acolo dar nu se va închide circulaţia pe pod”, a completat Dumitru Gavrilă.

În prezent, taxa la Podul Prieteniei este de 2 euro în partea bulgară şi de 6 euro în partea română pentru autoturisme, de mai mulţi ani fiind discuţii între partea română şi partea bulgară pentru practicarea aceluiaşi nivel de taxe de o parte şi de alta a trecerii podului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 6 =