Ministerul Transportului..." />

Taxă pe șoseaua „Scandinavia” din 2016

Ministerul Transportului din Federația Rusă a decis că începând cu anul 2016 drumul național „Scandinavia” din nordul țării va fi parcurs numai contra cost. Potrivit legislației ruse, un drum cu plată poate fi unul nou sau reconstruit în întregime. Autoritățile au menționat că șoseaua va fi reabilitată, modernizată și va avea mai multe benzi. foto

Alexandra Holodova, reprezentantă a asociației regionale a automobiliștilor din Sankt-Petersburg, este de părere că ideea taxei de călătorie pe drumul „Scandinavia” este exagerată. Potrivit ei, practica mondială arată că drumurile cu plată sunt doar cele noi. „Nu consider corectă abordarea autorităților ruse, care intenționează să încaseze bani din traficul pe un drum existent de foarte mulți ani”, a declarat Holodova. 

Tronsonul de sud din drumul național „Scandinavia” este deocamdată singurul segment taxat din regiunea Sankt-Petersburg. Proprietarii de mașini ușoare care parcurg câțiva kilometri pe această porțiune, achită doar o sumă modestă de 30 de ruble (3,30 RON). În viitor, în Sankt-Petersburg va fi construită o nouă autostradă cu taxă – raza de Est. Cel mai important proiect din regiune rămâne însă autrostrada cu plată Moscova – Sankt-Petersburg, construcția căreia va fi finalizată în anul 2018, când se va desfășura Campionatul Mondial de Fotbal. Asemenea proiecte mari de infrastructură sunt implementate având la bază un parteneriat public privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − nine =