Ministerul Transpo..." />

Taxă pe fiecare kilometru parcurs în Rusia

Ministerul Transporturilor din Federația Rusă a elaborat un proiect de hotărâre care prevede colectarea taxelor de la transporatorii rutieri de mărfuri pentru fiecare kilometru parcurs. Potrivit proiectului afișat pe pagina oficială a ministerului, această măsură va fi posibilă prin echiparea fiecărui vehicul cu GPS care va calcula kilometrii parcurși, precum și unde și când este condus acesta. Datele vor fi transmise unui birou de centralizare care va emite factura. foto

Se presupune că fără înregistrarea în sistem, companiile de transport nu vor putea activa. GPS-urile vor fi puse la dispoziția transportatorilor în zonele de trafic intens, dar și la frontieră (pentru mașinile importate). Fără sistemul de monitorizare la bord, camioanele de mare tonaj se vor putea deplasa doar pe un traseu prestabilit.

Noile prevederi vizează doar camioanele cu o greutate de peste 12 tone. Mărimea taxei urmează să fie stabilită de guvern, iar toate alocările vor fi direcționate în fondul rutier. Deocamdată se vehiculează cifra de 3,5 ruble (0,4 RON) pentru fiecare kilometru.

Directorul Uniunii interregionale a conducătorilor auto, Alexandr Kotov, este de părere că noile reguli vor duce la creșterea tarifelor pentru transportul de marfă cu cel puțin 10%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − one =