..." />

Țările Baltice luptă cu contrabanda de benzină din Rusia și Belarus

Letonia și Lituania vor taxa transportarea combustibilului din rezervoarele autovehiculelor la granița dintre Uniunea Europeană și Uniunea Vamală, în cazul în care frontiera va fi tarversată de mai mult de cinci ori pe lună. Decizia se înscrie în planul de acțiune pentru combaterea contrabandei cu benzină ieftină, adusă în aceste țări din Rusia și Belarus. Autoritățile din Estonia au declarat că vor lua aceleași măsuri. 

În țările baltice prețul unui litru de benzină depășește 1,5 euro, fiind de două ori mai mare decât prețul carburanților din țările Uniunii Vamale (Rusia, Belarus și Kazahstan).

Locuitorii regiunilor limitrofe din Letonia și Lituania, au dezvoltat afaceri considerabile prin importarea combustibilului ieftin din Rusia, folosind trasee ocolitoare, prin Estonia sau Polonia. Acest fapt însă a dus deseori la formarea unor coloane imense de mașini la granițele acestor țări.

Estonia intenționează la rândul său să aplice măsurile restrictive menționate mai sus, dar și să interzică accesul pe teritoriul țării a „transportatorilor de benzină” care s-au aflat în Rusia mai mult de două zile. Pentru eradicarea contrabandei cu benzină, urmează ca până la sfârșitul lunii mai să se impuna noi măsuri menite să asigure succesul autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 4 =