Târgu-Mureş va avea ce..." />

Târgu-Mureş va avea centură ocolitoare

Târgu-Mureş va avea centură ocolitoare, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre. Costurile de contrucţie se ridică la peste 85 de milioane de euro, iar banii provin în mare parte din fonduri europene. foto

Mai mult, Dobre a afirmat că în judeţul Mureş se vor intersecta cele două autostrăzi, Braşov – Oradea şi Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a anunţat că în luna iunie va fi organizată licitaţia pentru desemnarea constructorului ce va realiza centura de ocolire a municipiului Târgu-Mureş către Reghin, ca urmare a accesării unui proiect european pe Programul Operaţional Sectorial Transporturi.

„După 20 de ani de promisiuni, există anunţul oficial, atât al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, cât şi decizia politică de a construi centura ocolitoare a municipiului Târgu-Mureş” a subliniat preşedintele CJ Mureş, Ciprian Dobre.

Proiectul propriu-zis costă 56 de milioane de euro, la care se adaugă încă 11 milioane de euro pentru consultanţă de specialitate. Astfel, investiţiile atrase în ultima perioadă în judeţul Mureş, din fonduri europene şi guvernamentale, se ridică la peste 85 de milioane de euro. Termenul de execuţie a centurii ocolitoare a oraşului este de 48 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + eighteen =