Norvegia va ..." />

Ţara cu cele mai multe maşini electrice din lume

Norvegia va deveni luna viitoare ţara unde 1% din automobile comercializate sunt electrice. Automobilele electrice au prins foarte bine în ţara nordică unde există în prezent numeroase modele, de la Nissan Leaf şi Tesla, la automobile produse local precum Think şi Buddy. foto

Automobilele electrice sunt atât de populare în Norvegia din două motive, unul pentru că norvegienii sunt mai ecologişti decât alte popoare şi pentru că la acest tip de vehicule nu se plăteşte taxe. Într-o ţară unde taxele pot dubla sau chiar tripla preţul unui automobil, acest lucru contează enorm. 

În luna septembrie, Norvegia a devenit prima ţară din lume unde pe primul loc la vânzările auto se afla un model electric, Tesla Model S. O lună mai târziu pe primul loc s-a clasat Nissan Leaf.

Proprietarii de automobile electrice au mai multe beneficii: nu trebuie să plătească pentru locul de parcare, pot circula pe liniile destinate mijloacelor de transport în comun, pot călătorii gratis cu feribotul şi au încărcări gratis la staţiile primăriei. Într-un singur an, numărul de maşini electrice a crescut de la 12.500 unităţi la 25.000 de unităţi, iar în vara anului viitor numărul lor s-ar putea dubla.

“Ţara noastră are un climat rece, distanţe lungi şi cu toate acestea avem cele mai multe automobile electrice din lume”, spune Snorre Sletvold de la Asociaţia Automobilelor Electrice din Norvegia. (Capital)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − twelve =