..." />

Străinii vor controla calitatea construcției drumurilor în Ucraina

Ucraina intenționează să atragă companii străine pentru verificarea calității construcției drumurilor din țară, a declarat ministrul Infrastructurii de la Kiev, Boris Kolesnikov, în cadrul unei vizite de lucru în SUA. foto

„Suntem interesați de două aspecte. Primul – organizarea muncii la toate etapele construcției. Al doilea – controlul asupra calității lucrărilor”, a spus Kolesnikov, precizând că în prezent în Ucraina nu există companii care verifică efectuarea lucrărilor de construcție. Kolesnikov nu exclude că astfel de specialiști ar putea ajunge din SUA în Ucraina în primăvara acestui an. 

„Europa construiește un drum cu 6 milioane de euro pentru un kilometru, iar Ucraina cu 6 milioane de grivne, bani care se pierd odată cu distrugerea drumurilor. Este mai bine să construim din start drumuri calitative”, a declarat ministrul Kolesnikov, precizând că va depune la Guvern o inițiativă prin care companiile străine care construiesc drumuri în Ucraina să beneficieze de unele privilegii.

„Ei ar putea fi scutiți de impozitul pe venit pentru o perioadă de 10 ani, pentru a putea investi în tehnologii moderne și tehnică nouă”, a precizat Kolesnikov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + three =