În Duma de Stat..." />

Standarde europene pentru drumurile din Rusia

În Duma de Stat a Federaţiei Ruse a fost propus pentru dezbatere un nou regulament pentru construcția drumurilor. Drept model, deputații ruși își propun standardele europene. Potrivit presei ruse, în cazul aplicării noilor standarde, costurile de construcție vor crește semnificativ. foto

„În Europa constructorii oferă o garanţie de 50 de ani pentru drum, iar tehnologia noastră de construcţii din Rusia pot fi considerată depăşită. Costurile vor fi stabilite în conformitate cu reglementările tehnice, după care vor fi desfășurate licitațiile”, a explicat unul din autorii proiectului, Ivan Demcenko, deputat din fracțiunea partidului de guvernământ „Edinaya Rossia”. Potrivit lui, cheltuielile pentru construcția drumurilor ar putea crește până la 15%.

Oponenţii ideii lui Demcenko insistă asupra unui audit al cheltuielilor din infrastructura drumurilor. Potrivit acestora, costurile pentru construcţiile actuale nu sunt transparente. „Majorarea costurilor de construcție a drumurilor îi va afecta direct pe utilizatorii transportului rutier. Reieșind din nivelul de trai actual, nu putem admite aceste propuneri”, a declarat prim-vicepreședintele Comitetului pentru Transporturi din Duma de Stat, Mihail Breaceak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 3 =