Spania permite circulația camioanelor cu greutatea de până la 60 de tone

Spania a devenit a cincea țară din Europa (după Suedia, Finlanda, Danemarca și Olanda) care permite circulația camioanelor cu capacitate mare de încărcare. foto

Până la 1 ianuarie 2016, normele în traficul de mărfuri pe drumurile din Spania menționau că un camion putea încarcă nu mai mult de 20 de tone de marfă transportată. În cazul unor transporturi mai voluminoase și mai grele, era necesar un permis special. Așadar, drumurile din Spania rezistau la traficul greu, iar reglementările țineau doar de respectarea normelor de mediu.

Recent, companiile Volvo și Scania au lansat pe piață camioane care pot transporta până la 60 de tone de marfă pe parcursul unei curse, și, în același timp, se încadrează în standardele europene privind emisiile de noxe. Producătorii precizează că la capul tractor de la Scania pot fi cuplate semiremorci cu lungimea de 25,25 metri.

Constructorii acestei mărci suedeze, care, de altfel, este proprietatea grupului Volkswagen, au reușit să reducă emisiile de CO2 cu 10 – 25%, reducând în același timp și consumul de carburanți.

Super camioanele pot circula pe drumurile spaniole de la 1 ianuarie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − six =