..." />

Șova: Autostrada Sebeş – Turda va trebui terminată până în 2016

Autostrada Sebeş – Turda va trebui terminată până în 2016, a declarat, sâmbătă, la Blaj, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova. foto

El a precizat că luna viitoare se termină documentaţia de transformare din drum expres în autostradă şi că până la sfârşitul anului vor fi finalizate procedurile de licitaţie şi de atribuire.

„În luna iulie se termină documentaţia de transformare din drum expres în autostradă, până în decembrie vom avea terminate procedurile de licitaţie şi de atribuire, vom avea un contract semnat. Suntem obligaţi să terminăm autostrada până în 2016, pentru că am reuşit să o băgăm pe alocarea financiară 2007 – 2013, pe facilitatea n+3. Deci, va trebui terminată până în 2016”, a explicat ministrul. 

Dan Şova a spus că investiţia în autostrada care va lega Sebeş de Turda, în lungime de 78 de kilometri, este de aproximativ 900 milioane de euro.

Pe întreg traseul autostrăzii va fi necesară demolarea unei singure case, la Oarda de Jos. „Cel a cărui casă va fi demolată pentru un interes public în mod evident va fi despăgubit prealabil şi aşa cum trebuie ca să fie mulţumit, conform legii”, a explicat ministrul.

Pe data de 1 mai, Ministerul Transporturilor a anunţat că tronsonul de autostradă Sebeş – Turda va fi finanţat din fonduri structurale, proiectul de investiţii fiind inclus în Programul Sectorial de Transport (POS-T), în urma acordului primit din partea Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =