Compania auto rusă ..." />

Sollers va asambla din nou camioane Isuzu

Compania auto rusă Sollers își reînnoiește parteneriatul cu producătorul nipon de camioane Isuzu Motors. Probabil, primele camioane de greutate medie Isuzu vor ieși de pe liniile de fabricație ale uzinei din Ulianovsk în următoarele două luni. Guvernatorul regiunii Ulianovsk, Serghei Morozov, a declarat că la această fabrică ar putea fi asamblate până la 5000 de camioane pe an. foto

Asamblarea camioanelor de greutate medie Isuzu pe teritoriul Rusiei a început în anul 2006. În anul 2007 uzina din Ulianovsk a produs 1000 de vehicule.

În 2008 însă, asamblarea camioanelor a fost transferată din Rusia în Tatarstan la fabrica „Alabuga”, unde până în 2010 au fost produse 2000 de vehicule. Între timp, Sollers a fabricat autovehicule comerciale ușoare cu un al partener – Ford.

Reprezentanții Sollers au confirmat că în prezent negociază cu Isuzu reluarea producției de camioane, însă nu au precizat dacă a fost semnat un acord. Nici compania Isuzu Motors nu a confirmat existența unui document semnat.

În prezent, nișa vehiculelor de greutate medie pe piața rusă este acoperită din importuri. Astfel, lansarea liniei de fabricație Isuzu la fabrica din Ulianovsk ar aduce profit parteneriatului ruso-nipon.

Directorul companiei de distribuție auto – AvtoKam, Alexandr Leontiev, este de părere că principalul concurent al camioanelor Isuzu vor fi modelele japoneze Hino și cele coreene Hyundai.

Potrivit lui, cererea pentru autocamioanele Isuzu produse în Rusia va crește datorită raportului preț/calitate și a sistemului de service, asigurat de compania Sollers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =