Șoferul implicat în accidentul din Muntenegru este angajat al Poliției

Unul dintre șoferii autocarului răsturnat în Muntenegru, accident soldat cu 18 morți, este angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică. foto

Angajatul era în timpul său liber, iar de pe data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unității unde își desfășura activitatea.

„Agentul de poliție este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE și al atestatului profesional eliberat de ARR București la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei. 

Agentul de poliție are 45 de ani, este căsătorit și are un copil. Este angajat în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenție rapidă, iar din anul 2000 în structurile de logistică, în funcția de conducător auto.

„Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”, specifică Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

În consecință, polițistul putea să îndeplinească și alte activități remunerate, în condițiile în care acest lucru nu împiedica desfășurarea activității de funcționar public, cu statut special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + one =