Șoferii străini vor putea achita la benzinăriile din Belarus doar ruble belaruse

Străinii vor putea alimenta mijloacele de transport la benzinăriile din Belarus doar dacă vor plăti cu ruble belaruse. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul de Miniștri și Banca Națională din Belarus la sfârșitul lunii februarie 2015 și a intrat în vigoare de la 1 martie. foto

Prin noua decizie a fost anulată prevederea anterioară, valabilă din iunie 2011, potrivit căreia „alimentarea autovehiculelor înmatriculate în țări străine cu carburant de la benzinării situate pe drumurile publice cu indicatoarele „M”, „M/E”și în zonele de frontieră ale Republicii Belarus, se face exclusiv cu dolari SUA, Euro, ruble rusești”.

De la 1 martie 2015 Banca Națională nu le mai permite persoanelor juridice autorizate să desfășoare operațiuni valutare încasarea valutei de la persoane fizice la efectuarea comerțului cu amănuntul, oferirea serviciilor pe drumurile naționale cu indicatorul „M” și „M/E”, comercializarea combustibilului, precum și în cazul activităților turistice și de asigurări.

Noua măsură nu se referă la utilizarea valutei de către persoanele fizice în magazinile duty-free.

Potrivit agenției de știri Belta, restricționările în privința valutei pe teritoriul Republicii Belarus sunt luate pentru sporirea încrederii populației și agenților economici în moneda națională și protecția pieței interne de consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 4 =