Șoferii de camion sunt excluși de la măsura carantinei obligatorii în Marea Britanie. Se face totusi o RECOMANDARE

Începând de luni, 8 iunie, Marea Britanie a introdus măsura carantinei obligatorii de 14 zile pentru toți cei care vor intra în tara in această perioadă.

Șoferii de camion care transportă mărfuri sau persoane fac excepție de la această prevedere, dar trebuie să facă dovada faptului că intră în Marea Britanie în interes profesional.

Șoferul trebuie să dovedească acest lucru prin prezentarea unor documente originale, reprezentanții FTA spunând că este suficientă o scrisoare din partea firmei de transport, documente oficiale de transport sau acte din partea companiei care beneficiază de transport.

Totuși, recomandarea pentru șoferi este să se înregistreze online pentru a evita perioadele lungi de control în punctele de intrare în țară. Pentru informații în acest sens, șoferii au la dispoziție o linie telefonică 0800 678 1767 unde pot cere lămuriri de luni până vineri între 09:00 – 17:00 GMT.

Înregistrarea online trebuie făcută cu maximum 48 de ore înainte de intrarea în țară și printre informațiile solicitate se numără și numele unei persoane de contact, detalii despre ruta folosită, punctul de destinație, timpul petrecut în țară și alte date care să ușureze munca autorităților în cazul unei anchete epidemiologice.

Șoferul trebuie să prezinte formularul tipărit sau versiunea online în momentul în care intră în țară. Așa numitul „Online Locator Form“ este disponibil aici – https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.

Pentru completarea acestuia ai nevoie de datele din pașaport sau carte de identitate, precum și informații din documentele de transport, scrie Infotrucker.

ATENTIE!

Road Haulage Association informează că scutirea nu se aplică atunci când șoferii se întorc din concediu – în acest caz aceștia trebuie să între în autoizolare timp de 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =