Şoferi români, şantajaţi pentru a transporta imigranţi sirieni din Turcia

O grupare specializată în trafic de persoane a fost destructurată, în urma a nouă percheziţii făcute în Bistriţa-Năsăud, membrii reţelei fiind acuzaţi că recrutau şoferi pe care îi obligau să îi ducă în Turcia pentru a cerşi, dar şi să transporte imigranţi sirieni în spaţiul Uniunii Europene, informează gândul.info. foto

Poliţiştii de la Combaterea criminalităţii organizate din Bistriţa-Năsăud şi procurorii DIICOT au făcut nouă percheziţii în judeţ pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2015, membrii grupării ar fi recrutat mai mulţi şoferi pe care, prin înşelăciune sau prin ameninţări cu acte de violenţă, i-ar fi determinat să îi transporte în Turcia. Acolo, membrii grupării şi-ar fi obligat copiii să cerşească, punându-i să cânte la acordeon în locuri publice, iar pe şoferii recrutaţi, prin inducere în eroare, i-ar fi transferat unor grupări infracţionale turceşti.

Ulterior, gruparea infracţională din Turcia i-ar fi determinat, prin ameninţare, pe şoferii din Bistriţa-Năsăud să efectueze transporturi cu cetăţeni de origine siriană – bărbaţi, femei sau copii -, din localitatea Izmir până la graniţa vestică a Turciei, în schimbul unor sume mari de bani.

Cetăţenii de origine siriană ar fi ajuns astfel în spaţiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia, prin România sau Ungaria.

În acest caz, nouă persoane urmează să fie duse la audieri, la sediul DIICOT Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =