Škoda a reluat producția la cele trei fabrici din Cehia cu peste 80 de reguli stricte

Škoda a reluat producția la unitățile sale din Republica Cehă începând de luni, 27 aprilie. Pentru a proteja optim angajații împotriva infectării cu coronavirus, producătorul și sindicatul KOVO, au definit peste 80 de măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

”Producția la cele trei unități cehești de fabricație a fost suspendată din 18 martie 2020. A fost decizia corectă să implementăm o măsură atât de drastică pentru a asigura sănătatea tuturor. Dar acum a venit vremea să privim din nou cu mare optimism înainte. Dealership-urile Škoda se deschid treptat în Europa și, reluând producția, facem deja totodată și următorul pas important în direcția restabilirii capacității noastre de a livra autovehicule la nivel internațional”, a declarat Bernhard Maier, președintele Consiliului de Administrație Škoda.

Michael Oeljeklaus, Membru al Consiliului de Administrație Škoda, responsabil pentru Producție și Logistică, a adăugat că ”pe întreaga perioadă cât fabricile au fost închise, ne-am concentrat întreaga atenție asupra pregătirilor pentru reluarea producției. Alături de asigurarea lanțurilor noastre de aprovizionare, am analizat și posibilitățile viabile pentru angajații noștri care vin la serviciu de peste granițe.”

Lista celor peste 80 de măsuri efective de precauție. aplicabile tuturor departamentelor și unităților de producție, precum și birourilor. stipulează, de exemplu, că toți angajații trebuie să poarte obligatoriu mască la intrarea pe domeniul fabricii. Iar măsura este valabilă și pentru colaboratorii externi. Fiecare schimb de lucru dispune de timp adițional rezervat curățării sculelor, telefoanelor și tastaturilor, precum și a tuturor materialelor și suprafețelor. De asemenea, toate zonele vor fi curățate și dezinfectate și mai frecvent decât până în prezent.

Škoda a făcut, de asemenea, câteva schimbări în operațiunile zilnice, pentru a proteja angajații. Printre acestea se numără modificarea modului în care funcționează mijloacele de transport folosite pentru transferuri, precum și adaptarea procedurilor de lucru pentru porțile fabricilor, dar și modul de înregistrare a pontajului, scrie Newsweek.

Au fost luate totodată măsuri pentru ca angajații din producție să lucreze în echipe mai mici, cu componență constantă. Ședințele de informare de la schimbul de tură vor fi cât mai scurte posibil și au fost puse la dispoziție mai multe zone pentru pauze, astfel încât contactul între angajați să fie redus la minimum, în vederea reduceri la minimum a riscului de infecție.

Angajații sunt încurajați să lucreze de acasă, dacă este posibil, iar numărul de persoane prezente simultan în același birou a fost redus, pentru a se asigura posibilitatea de a păstra distanța sigură între persoane. De asemenea, este important ca personalul să își ia pauzele consecutiv, pentru a proteja cât de mult posibil sănătatea angajaților.

Alături de aceste măsuri de precauție, sunt implementate și măsuri generale de prevenție și recomandări de igienă, precum renunțarea la a da mâna cu ceilalți, spălarea regulată a mâinilor sau dezinfectarea mâinilor și evitarea atingerii feței cu mâna.

Măsurile de precauție luate odată cu reluarea producției sunt divizate în 3 etape. Până la comunicarea altor instrucțiuni, va fi aplicabilă etapa 1, ce prevede aplicarea integrală a tuturor măsurilor. În etapa 2 se va putea renunța la o parte dintre aceste măsuri de prevenție.

Etapa 3 va permite și alte relaxări implementate treptat, pe o perioadă extinsă de timp, în condiții de responsabilitate maximă, astfel încât să fie asigurată siguranța personalului.  La momentul oportun, încheierea fazei a treia va permite reluarea operațiunilor normale și anularea tuturor restricțiilor, ca de exemplu a celora care prevăd interdicția accesului vizitatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 12 =