Situație de urgență în Ungaria din cauza riscului de inundaţii

Premierul ungar Viktor Orban a decretat situaţie de urgenţă din cauza nivelului ridicat al apelor Dunării, aceasta urmând să intre în vigoare marţi, la prânz. foto

Potrivit datelor primite din Austria, niveluri record sunt aşteptate pe Dunăre începând de miercuri, a declarat premierul în cadrul unei conferinţe de presă, după o întâlnire cu comisia guvernamentală care coordonează efoturile de protecţie de inundaţii, informează Mediafax.

Situaţia continuă să se înrăutăţească, urmând să atingă apogeul la sfârşitul săptămânii, a declarat el, adăugând că „există şanse realiste să se menţină fluviul în matcă”. 

El a declarat că fondurile pentru inundaţii sunt disponibile şi că 8.000 de militari, 8.000 de membri ai personalului specializat în situaţii de urgenţă, 1.400 de experţi în managementul apelor şi 3.600 de poliţişti sunt gata să participe la operaţiuni.

Premierul le-a cerut locuitorilor să coopereze cu autorităţile şi voluntarilor să participe la acţiunile de prevenire a inundaţiilor. El a sugerat că persoanele care locuiesc în zonele aflate în pericol de inundaţii ar putea fi evacuate, dar şi-a exprimat speranţa că acest lucru nu se va întâmpla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =