..." />

Serbia se află pe calea europeană, dar are nevoie de piaţa rusească

Şeful grupului parlamentar al Partidului Progresist Sârb, Zoran Babic, a declarat că Serbia are ca obiectiv să devină stat membru al Uniunii Europene până în 2020, dar din punct de vedere economic are nevoie de piaţa rusească de desfacere. foto

„Serbia este clar pe calea europeană şi face totul pentru a-şi armoniza legislaţia, dar cât va fi acest guvern nu va introduce sancţiuni împotriva Rusiei”, a declarat Babic pentru Radio-Televiziunea Serbiei. Babic a vorbit de importanţa vizitei preşedintelui Rusiei la Belgrad, subliniind că astfel avansează relaţiile tradiţionale de prietenie dintre Serbia şi Rusia.

Babic a apreciat că premierul Serbiei, Aleksandar Vucic, duce o politică coerentă, că ceea ce declară la Washington, Berlin şi Bruxelles este valabil şi la Belgrad şi la Moscova. Babic a subliniat că prin vizita lui Putin la Belgrad s-a transmis acelaşi semnal şi la Moscova şi la Bruxelles: Serbia doreşte să-şi accelereze apropierea de UE, dar piaţa rusească de desfacere îi este necesară pentru investiţii şi locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 9 =