Uniunea Internaţio..." />

Serbia este lider regional în sistemul TIR

Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU ), cu sediul la Geneva, a recunoscut Camera de Comerţ a Serbiei (PKS) ca lider regional la capitolul promovării transportului transfrontalier rutier de mărfuri şi călători. foto

Delegaţia Camerei de Comerţ a Serbiei (PKS) condusă de preşedintele Zeljko Sertic a fost în vizită de lucru la Geneva, la IRU, unde s-a discutat despre îmbunătăţirea traficului rutier internaţional şi dezvoltarea în continuare a sistemului de tranzit TIR. Îmbunătăţirea şi dezvoltarea în continuare a sSerbia este lider regional în sistemul TIRistemului TIR, cooperarea cu vamele în cadrul Convenţiei TIR, simplificarea circulaţiei transfrontaliere a bunurilor, armonizarea reglementărilor în domeniul transportului rutier în regiunea CEFTA, precum şi îmbunătăţirea şi promovarea transportului rutier de persoane sunt domeniile în care PKS, conform evaluării IRU, este recunoscută ca un lider regional, scrie pe site-ul PKS. 

La reuniune au fost discutate o serie de subiecte din domeniul transportului rutier importante pentru industria de transport şi poziţia Serbiei în instituţiile internaţionale în domeniul transportului rutier în regiunea Europei de Sud-Est.

Una din temele majore abordate a fost şi o posibilă soluţie la aşa-numita „criza TIR din Rusia” în ceea ce priveşte punerea în aplicare a Convenţiei TIR pe teritoriul Rusiei, care este foarte importantă pentru companiile de transport din Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × two =