Serbia a rezolv..." />

Serbia: problemele cu electricitatea momentan rezolvate

Serbia a rezolvat momentan problemele legate de furnizarea energiei electrice in urma ajutorului primit de la Macedonia, dar inca este necesar ca cetatenii sa faca economii in folosirea acesteia.

In acest sens, o serie de scoli si alte institutii publice si-au sistat activitatea pana la rezolvarea integrala a problemei energetice.

„Este nevoie de o economie de 3-4 procente” a afirmat Dusan Mrakic, secretarul de stat pentru energie din cadrul guvernului sarb.

Totodata, el a afirmat ca nu vor mai fi probleme legate de furnizarea energiei electrice atat timp cat furnizarea carbunelui catre centrala de la Obrenovac a fost asigurata.

Urmatoarele trei zile vor fi decisive in stabilirea eficientei masurilor luate de guvern, in contextul in care mai multe tari din Europa se afla in situatii critice datorita caderilor de zapada.

Autoritatile lupta in aceste momente cu caderile masive de zapada, actionand pentru deblocarea drumurilor si aprovizionarea cu alimente a zonelor afectate. Incepand de astazi se ridica avertizarile de precipitatii gradual pe mai multe zone si se asteapta o crestere a temperaturilor.

„Graniţa româno-sârbă nu este închisă pentru traficul rutier uşor. Doar autovehiculele de mare capacitate sunt oprite să tranziteze punctele de trecere a frontierei Porţile de Fier I şi II”, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Valeriu Pera, citat de Agrepres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 3 =