Inspectorul şef..." />

Şef din ISCTR, reţinut după ce ar fi luat mită

Inspectorul şef judeţean Dolj din Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi un inspector de trafic au fost reţinuţi, joi, după ce au cerut şi primit 5.000 de euro de la patronul unei firme, pentru ca acesta să nu fie sancţionat contravenţional, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). foto

Procurorii DNA susţin că, în perioada 2-7 noiembrie, Sorinel Beşteliu, în calitate de inspector şef judeţean Dolj în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, şi Marius Sîrbu, inspector de trafic, au cerut şi primit 5.000 de euro de la patronul unei societăţi de transport marfă, informează Mediafax. 

În schimbul acestor bani, cei doi i-ar fi promis patronului că, în perioada noiembrie-decembrie, îi vor determina pe angajaţii din cadrul instituţiei să nu aplice sancţiuni contravenţionale societăţii de transport marfă, susţin anchetatorii.

Celor doi angajaţi din cadrul Inspectoratului pentru Controlul Traficului Rutier li s-au adus la cunoştinţă învinuirile, iar procurorii au dispus joi reţinerea lor, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Ei urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier este subordonat Ministerului Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =