Manuel..." />

Secretarul de stat Manuel Donescu, de la Economie la MT

Manuel Donescu, până în prezent secretar de stat în Ministerul Economiei, a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnată de premierul Victor Ponta, informează Economica.net.

El îl va înlocui în funcţie pe Călin Găurean. Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, declara, în 26 septembrie, că în instituţia pe care o conduce există o nevoie acută de personal competent şi de oameni „care să şi muncească” şi intenţionează să organizeze concursuri pentru a face angajări pe locurile vacante.

„La nivelul ministerului intenţionez să angajez oameni competenţi, pentru că, ceea ce am găsit în minister … au fost foarte multe locuri vacante şi o nevoie foarte mare, o nevoie acută, de personal calificat, competent, de oameni care într-adevăr să şi muncească”, declara ministrul Transporturilor.

Ramona Mănescu a explicat că, „cel puţin pe domeniul pe care îl avea în atribuţii domnul Ghibu, am considerat că am nevoie să lucrez cu oameni care într-adevăr sunt conectaţi, nu numai la nivel naţional, dar şi la nivel internaţional, în problematica aceasta a strategiilor, pe care noi vrem să le implementăm: strategia naţională privind modernizarea şi reabilitarea infrastructurii feroviare, în acord cu priorităţile şi obiectivele europene”.

„Eu cred că pentru acest post, pentru această poziţie, este cu adevărat nevoie de oameni care să aibă o gândire strategică, nu doar la nivel naţional, dar şi la nivel european, oameni care să fi lucrat în domeniu, oameni care să poată într-adevăr nu numai să realizeze strategia, dar s-o şi implementeze”, a spus demnitarul, precizând că deocamdată nu a găsit un inlocuitor pentru acesta.

Donescu, fost consilier personal al ministrului Daniel Chiţoiu, susţinut de PNL, a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei în luna februarie, din postura de director adjunct în minister, cu atribuţii în comerţ exterior şi relaţii internaţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + five =