Uniune..." />

Rușii cer autorizarea vânzării de alcool la benzinării

Uniunea petroliștilor din Rusia a înaintat o cerere Dumei de Stat în care solicită autorizarea vânzării produselor alcoolice la benzinării. Solicitarea petroliștilor vine la un după aplicarea interdicției de comercializare a băuturilor spirtoase în magazinele din benzinării. foto

Președintele Uniunii petroliștilor, Evghenii Arcușa, este de părere că normele existente nu convin nici șoferilor, nici proprietarilor de benzinării. „O stație de alimentare cu carburanți modern este ca un supermarket, în care șoferii pot face toate cumpărăturile necesare în timp ce își alimentează mașina. În cazul în care șoferii văr să cumpere băuturi spirtoase, dar nu găsesc, sunt nevoiți să facă alte drumuri în plus și să piardă timp”, a declarat Arcușa.

Potrivit lui, veniturile benzinăriilor din vânzarea carburanților sunt comparabile cu cele obținute din comercializarea altor produse. „Vânzările carburanților scad, iar cheltuielile pentru întreținere cresc. Nu este exclus că proprietarii acestor benzinării vor recurge la o nouă scumpire a combustibilului. De aceea cred că autorizarea comerțului cu băuturi alcoolice va fi o sursă suplimentară de venit pentru ei”, a explicat președintele Uniunii petroliștilor.

Proiectul de modificare a legii care ar permite excluderea magazinelor de pe teritoriul benzinăriilor din locurile unde este interzisă vânzarea băuturii alcoolice este pregătit. Cu toate acestea, unii comercianți găsesc modalități să ocolească legea. De exemplu, la multe stații de alimentare cu carburanți berea este vândută în cafenele.

Duma de Stat a declarat de repetate ori că va respinge inițiativa Uniunii petroliștilor. Parlamentarul din Comitetul privind politica economică, Valerii Iazev, consideră irațională legătura între comerțul cu alcool și combustibil. „Eu sunt împotriva alcoolizării populației în întreaga țară, iar comercializarea produselor alcoolice la benzinării este o provocare pentru oamenii slabi și care se aventurează să conducă în stare de ebrietate”, a declarat deputatul.

Presa rusă menționează că amenzile pentru cei care încalcă legislația privind interzicerea comerțului cu alcool la benzinării nu sunt mari. Cei depistați plătesc o amendă de până la 4 000 de ruble (425 RON).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =