Rușii au început să distrugă produsele de import interzise, la ordinul lui Putin

Începând de joi, 6 august, ziua în care a intrat în vigoare un decret semnat de președintele rus Vladimir Putin privind distrugerea produselor alimentare de import supuse embargoului, presa rusă abundă în fotografii și imagini video în care tone de produse alimentare, ajunse ilegal pe teritoriul Rusiei, sunt distruse și date la groapa de gunoi. foto

rusia 3„Rusia a distrus într-o zi peste 250 de tone de produse interzise” titrează ziarul rus Gazeta. Mai multe agenții fitosanitare regionale au anunțat că au distrus prin ardere și strivire cu tractoarele peste 250 de tone de mere, piersici, carne de porc, roșii și cașcaval.

Agenția RIA NOVOSTI scrie că șoferul unui camion, care a aflat că marfa lui va fi arsă, s-a reîntors în Belarus, uitându-și la frontieră pașaportul.

Tododată, pe Internet devine tot mai populară o petiție adresată conducerii din Rusia prin care se cere ca mărfurile confiscate să fie oferite caselor de copii și de bătrâni în loc să fie distruse. Petiția a adunat până în prezent 280 mii de voturi, iar numărul acestora crește.

rusia 4

„Aceste produse au o calitate îndoielnică. Noi nu putem admite livrarea acestora în magazinele noastre și nu îi vom supune riscului pe cetățenii noștri”, a declarat ministrul Agriculturii, Aleksandr Tkaciov.

Pe 24 iunie Vladimir Putin a semnat decretul privind prelungirea embargoului alimentar până pe 5 august 2016 inclusiv. Potrivit hotărârii de Guvern, Rusia a interzis importul de carne de vită, pui, porc, produse lactate, pește, alune, fructe și legume din SUA, UE, Australia, Canada și Norvegia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 13 =