Federația R..." />

Rusiei îi trebuie 7 miliarde de euro până în 2020

Federația Rusă vrea să atragă investiții de la 5 până la 7 miliarde de euro pentru domeniul transporturilor, adeclarat ministrul Transporturilor din Rusia, Maxim Sokolov, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). foto

„În situaţia în care există o limitare a capacităţii bugetare a Rusiei, inclusiv în legătură cu criza financiară globală, nu există resurse financiare alternative şi nici mecanisme legale care să rezolve problema accelerării dezvoltării infrastructurii de transport. Însă, în acelaşi timp, deşi nu este o situaţie bună la nivelul pieţelor financiare globale, credem că este posibil să atragem pentru fiecare segment al transporturilor 200-300 mld ruble (5-7 mld euro) până în 2020, prin investiţii private”, a declarat Sokolov.

Ministrul Transporturilor a ţinut să menţioneze reprezentanţilor BERD faptul că Rusia va asigura dezvoltarea infrastructurii de transport integrată în scopul îmbunătăţirii mobilităţii, iar printre cele mai importante priorităţi este realizarea unui sistem integrat al transporturilor, care să asigure un nivel ridicat al standardelor de mediu și siguranță, prin implementarea proiectelor de investiţii.

În prezent, BERD elaborează strategia de dezvoltare a Rusiei şi este interesată să participle la implementarea proiectelor regionale precum şi la dezvoltarea de parterneriate public private nu doar în cazul transportului rutier, ci şi pentru celelalte tipuri de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 18 =