Rusia: vameșii din Bryansk au distrus cu buldozerele 20 de tone de mere din Polonia

Vameșii din Bryansk au distrus pe un poligon 20 de tone de mere provenite din Polonia, pe care un transportator încerca să le introducă în Rusia în baza unor acte false. Marfa a fost reținută de către vameșii ruși la punctul mobil de control de la frontiera ruso-belarusă „Krasnyi Kameni”, amplasat pe șoseaua „Bryansk-Gomel” (M13). foto

Marfa se afla într-un camion înregistrat în Rusia, care se deplasa din orașul Minsk (Belarus) spre Simferopol (Crimeea). Potrivit unui comunicat al Serviciului fitosanitar din Rusia, în actele ce însoțeau transportul erau indicate mere de origine belarusă, care nu sunt interzise importului în Federația Rusă. Însă în urma unui control, vameșii au constatat o discrepanță dintre documentele prezentate și etichetele de pe ambalaj, care indicau că țara de origine a merelor este Polonia.

Amintim că, din 2014 Rusia a impus interdicții de import pentru mărfurile alimentare din țările UE. Prin urmare, 21 332 kilograme de mere, transportate în 1416 cutii de carton, au fost trimise pentru distrugere pe un poligon special amenajat din regiunea Bryansk.

Merele au fost distruse cu ajutorul unui buldozer, precizează sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =