Rusia va introduce penalități pentru întârzierea mărfurilor la frontieră

Duma de Stat din Federația Rusă a pregătit un proiect de lege care propune introducerea amenzilor pentru reținerea mărfurilor și transportului la vamă. Penalitățile urmează să fie introduse și în Codul de procedură administrativă al Federației Ruse, informează Black Sea News. foto

Potrivit documentului, în cazul în care trenul de marfă sau nava sunt reținute cu o oră, funcționarii responsabili sunt pasibili de amendă de până la 20 mii de ruble (621 dolari), iar persoanele juridice ar putea achita penalități în valoare de 200 mii de ruble (6126 dolari). În cazul în care reținerea la vamă depășește o oră, amenzile se vor ridica la 50 mii de ruble și, respectiv, 500 mii de ruble (1,5 – 15,3 mii dolari). Dacă nerespectarea termenelor legale provoacă reținerea mașinii cu o oră, funcționarii vamali vor trebui să achite o amendă de 10 mii de ruble (306 dolari), iar persoanele juridice – 100 mii de ruble (3 mii dolari). În cazul în care reținerea mărfurilor depășește o oră, amenzile vor fi și mai mari.

Proiectul legislativ prevede sancțiuni și pentru furnizarea la vamă a informațiilor false despre numărul de colete de mărfuri, marcajele acestora, denumirea, greutatea brută sau volumul mărfurilor străine, care tranzitează Uniunea Vamală, precum și pentru utilizarea altor documente false în tranzit.

Pedeapsa prevăzută pentru persoane fizice valoarează de la 1000 la 2500 de ruble (30-76 de dolari) cu sau fără confiscarea bunurilor. Pentru funcționari, sancțiunile vor fi de la 5000 la 10 000 de ruble (153-306 dolari), iar pentru persoanele juridice – de la 50 000 la 100 000 de ruble. Și în cazul lor mărfurile pot fi confiscate.

Unul dintre autorii inițiativei legislative este Evghenii Moskviciov, șeful Comitetului pentru transporturi din Duma de Stat. El a explicat necesitatea noilor prevederi prin „atracția pentru teritoriul Rusiei a unui flux de marfă de 14 milioane de containere de marfă pe an”. „Dintre acestea, potențialul pentru sistemul de transport din Rusia în dezvoltarea traficului în prezent este de aproximativ 4 milioane de containere cu venituri de peste 4 miliarde de dolari”, se arată în nota informativă a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − two =