Rusia va elibera 250 000 de autorizații pentru transportatorii din Polonia

Până la sfârșitul anului 2012, transportatorii din Polonia vor obține din Federația Rusă 20 000 de autorizații suplimentare pentru transportul în/din țări terțe și 50 000 de autorizații pentru transportul bilateral și de tranzit. foto

Pagina oficială a Ministerului Transportului din Polonia informează că ministerele de ramură din cele două țări au ajuns la o înțelegere strategică, potrivit căreia în perioada anilor 2013-2015 transportatorii polonezi vor dispune de o cotă anuală de 45 000 de autorizații rusești pentru transportul în/din țările terțe. La începutul anului 2012 camionagiii polonezi dispuneau doar de 21 000 de permise. 

În aceeași perioadă, numărul autorizațiilor bilaterale și de tranzit nu va fi limitat, iar în cazul unui schimb reciproc de autorizații, numărul acestora pentru transportatorii polonezi nu va fi mai mic de 205 mii de permise pe an. În acest fel, precizează Ministerul Transporturilor din Polonia, cota anuală de autorizații rusești va constitui nu mai puțin de 250 000 de unități.

Totodată, Polonia va elibera în acest an un număr suplimentar de autorizații, necesar transportatorilor ruși.

La o conferință de presă la Varșovia, președintele Asociației Transportatorilor Rutieri Internaționali din Polonia (ZMPD), Ian Buczek, a menționat că părțile au găsit soluția pentru o problemă complexă: autorizațiile de tranzit nu vor mai fi limitate. În plus, a fost încheiat acordul care prevede că în cazul unui control de utilizare a permisului va fi luat în calcul un singur factor: locul de încărcare al mărfii, și nu cel de proveniență. Astfel, în cazul efectuării unui control, singurul act care atestă conformitatea transportului este scrisoarea de transport CMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − four =