Rusia suspendă trenurile directe de pasageri spre Sofia și Budapesta

Compania de stat Căile Ferate din Rusia suspendă circulația trenurilor directe de pasageri spre Sofia (Bulgaria) și Budapesta (Ungaria), informează agenția ITAR-TASS.  foto

Ultima plecare de la Moscova spre Budapesta va fi făcută pe 12 decembrie, iar ultimile bilete de retur vor putea fi cumpărate pentru data de 14 decembrie. Aceleași date au fost anunțate și pentru direcția Bulgaria – 12 decembrie va pleca ultimul tren spre Sofia, iar returul se va face pe 14 decembrie.

Anularea acestor două linii de tren nu va afecta doar Bulgaria și Ungaria, dar și mai multe destinații din UE. Deși motivul invocat de Căile Ferate din Rusia este scăderea traficului de pasageri în ultimele săptămâni, lăsând să se înțeleagă că retragerea trenurilor nu este permanentă, compania rusă nu a dat niciun termen de reluare a curselor. Este important de menționat că trenurile trec prin Kiev, pentru a ajunge în Uniunea Europeană, iar răcirea relațiilor dintre UE și Rusia din cauza Ucrainei poate fi un factor important în gândirea rusă.

Spre exemplu, trenul Moscova-Budapesta are și câteva vagoane suplimentare de la Kiev. De asemenea, trenul trece prin Belgrad (Serbia) și Bratislava (Slovacia), iar în timpul verii sunt vagoane suplimentare spre Skopie (Macedonia), Zagreb și Split (​​Croația), Ljubljana și Koper (​​Slovenia).

Trenul de la Moscova la Sofia deservește două capitale europene – București și Sofia. În timpul verii există cerere pentru vagoane suplimentare către stațiunile de la Marea Neagră Burgas și Varna, destinații populare pentru turiștii ruși.

Recent, compania feroviară rusă a anunțat suspendarea temporară a trenului direct de pasageri Sankt-Petersburg – Tallinn (Estonia) pentru o perioadă de șapte săptămâni de la sfârșitul acestei luni. Cu toate acestea, a fost anunțat că pe 18 decembrie va fi reluat transportul feroviar spre Estonia.

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 3 =