Rusia şi Ucraina se vor consulta înainte de summitul UE de la Vilnius

Înainte de summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, care va avea loc în noiembrie, Kievul şi Moscova vor organiza o serie de consultări, inclusiv la nivel de miniştri de externe, cu privire la problema participării Ucrainei la Uniunea Vamală dintre Rusia, Kazahstan şi Belarus, a anunţat ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Grigori Karasin. foto

„La mijlocul lunii octombrie, în Kaluga, va avea loc o reuniune a Comisiei interstatale ruso-ucrainene la nivel de premieri, iar, la sfârşitul lunii octombrie, în Rostov-pe-Don, urmează să se desfăşoare o şedinţă a Subcomisiei pentru probleme internaţionale, unde fiecare delegaţie va fi condusă de ministrul de Externe. La sfârşitul lunii octombrie, în Dnepropetrovsk, va avea loc o întâlnire inter-parlamentară bilaterală”, a precizat oficialul rus. 

Potrivit lui Karasin, Moscova speră că argumentele părţii ruse vor fi înţelese corect de către oficialii de la Kiev. „Avem o agendă bilaterală destul de încărcată, iar summitul de la Vilnius, la care Ucraina intenţionează să semneze acordul de asociere cu UE, îşi lasă amprenta asupra atmosferei relaţiilor noastre bilaterale. Suntem încă dispuşi să împărtăşim cu partenerii ucraineni argumentele pe care le avem în favoarea integrării eurasiatice”, a mai menţionat Karasin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − three =