Autoritățile din..." />

Rusia promovează mașinile electrice în orașe

Autoritățile din Moscova și-au propus să țină pasul cu tendințele internaționale și pregătesc un proiect de lege care i-ar scuti pe proprietarii de mașini electrice de taxa pentru parcare în oraș. foto

În consecință, proprietarii automobilelor ecologice ar putea economisi câte 50 de ruble pe oră (prețul aprobat în toamnă anului trecut pentru parcările cu plată din centrul capitalei). Cu toate acestea, stimularea pare nesemnificativă pentru că mașinile electrice sunt destul de scumpe. La ora actuală pe piața rusă sunt vândute două modele de mașini electrice – Mitsubishi i-MiEV și „Damer” E-Car GD04B. 

O altă idee de popularizare a transportului electric este utilizarea acestor autovehicule de către instituțiile publice. De exemplu, în parcul de taxiuri al ținutului Stavropol sunt electromașinile El Lada, produse de „AvtoVaz”. Presa rusă a mai scris recent că „Poșta Rusiei” urmează să cumpere o partidă de mașini electrice marca Renault.

La ora actuală, în Moscova funcționează deocamdată doar 30 de stații de reîncărcare, iar până la sfârșitul anului 2013 numărul lor va ajunge la 100. Autoritățile din capitala rusă intenționează să amenajeze în următorii cinci ani să amenajeze peste 5 000 de astfel de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − eighteen =