Minis..." />

Rusia oferă avantaje producătorilor străini de camioane

Ministerul Industriei din Federaţia Rusă intenţionează să accelereze procesul de adaptare a producătorilor străini de camioane pe teritoriul Rusiei. Producătorii ar putea fi scutiţi chiar şi de taxa de reciclare, în cazul în care cabina vehiculului va fi fabricată pe teritoriul Rusiei în proporţie de 45%. Oficialii ruşi fac trimitere la cabină tocmai pentru că implică cele mai mari costuri de producţie. foto

În Rusia taxa de reciclare va fi introdusă de la 1 septembrie. Ea va deveni obligatorie pentru producătorii şi importatorii de maşini. În cazul în care Ministerul Industriei va stabili procentul valorii sprijinului, atunci producătorii străini de camioane ar putea face economii considerabile, subliniază directorul agenţiei Avtostat, Serghei Udalov.

În prezent, la fabricile ruseşti sunt asamblate camioane marca Mercedes-Benz, Renault, Volvo şi Scania. Reprezentanţii Ministerului Industriei au subliniat că urmăresc în primul rând procesul de adaptare al companiei „Volvo Vostok”, în regiunea Kaluga (care începând cu anul 2009 produce camioane Volvo şi Renault) şi al societăţii „Mercedes-Benz Vostok Trucks” din Tatarstan, constituită împreună cu KamAZ şi care funcţionează din 2010. Potrivit datelor, în prima jumătate a anului 2012 prima fabrică a lansat 3049 de camioane, iar a doua – 941.
La ora actuală „Volvo Vostok” importă cabinele, însă planifică să producă cel puţin 30% din necesar. O situaţie similară este şi la „Mercedes-Benz Trucks Vostok” care, la fel, estimează să lanseze o linie de producţie de cabine cu o capacitate de 20 000 de unităţi pe an, până în anul 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 6 =