Asoc..." />

Rusia nu va debloca în acest an cota de autorizații CEMT

Asociația Transportatorilor Rutieri Internaționali din Rusia (ASMAP) informează că, pe 23 mai 2013, la ședința miniștrilor Transporturilor din țările participante la Forumul Internațional de Transport care a avut loc la Leipzig, a fost discutată proziția uniui șir de țări (Italia, Austria, Ungaria, Grecia) privind eliminarea restricțiilor impuse de acestea în cadrul sistemului CEMT. foto

Delegația din Federația Rusă, condusă de ministrul Transporturilor, Iurii Sokolov, i-a informat pe participanții la reuniune că deblocarea cotei de autorizații CEMT ce aparține Rusiei este posibilă numai în cazul în care restricțiile privind utilizarea CEMT vor fi eliminate de către toate țările. 

Potrivit delegației ruse, țările enumerate mai sus nu sunt dispuse să renunțe la rezervele lor. Problema urmează să fie discutată la reuniunea grupului de lucru pentru transporturi rutiere în cadrul ITF, care va avea loc în toamna acestui an.

Astfel, cota rusească de autorizații CEMT pentru anul 2013 rămâne aceeași – 67 de autorizații de bază. „Această decizie este în concordanță cu interesele transportatorilor ruși și protejează piața locală a transportului rutier de mărfuri”, subliniază ASMAP.

ASMAP le-a mulțumit tuturor membrilor săi pentru solidaritate și poziția activă, datorită cărora au ajuns la acest rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =