Rusia nu acceptă scutirea de taxe vamale pentru autoturismele Fiat produse în Serbia

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, nu este de acord ca Serbia să exporte în Rusia fără taxe vamale autoturismele Fiat produse la Kragujevac şi anumite produse alimentare şi încearcă să evite majorarea redevenţei de 3%, deşi în Rusia această taxă este de 12%, informează agenția de presă Tanjug. foto

La încheierea vizitei de două zile la Moscova, premierul Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că s-au găsit soluţii pentru multe probleme, dar a refuzat să precizeze pe ce teme există divergenţă de opinii. Potrivit informaţiilor neoficiale, ruşii nu acceptă ca Serbia să exporte fără taxe vamale autoturismele Fiat, deoarece vor să-şi dezvolte propria industrie auto. De asemenea, nu acceptă ca brânzeturile, zahărul, vinurile şi produsele din tutun din Serbia să fie scutite de taxe vamale, deoarece este vorba de produse sensibile şi aici nu este vorba doar de protejarea producţiei autohtone. 

Între Moscova şi Belgrad se discută şi despre nivelul redevenţei pe concesiuni şi materie primă. În Rusia, în medie se aplică o taxă de 12%, însă ruşii refuză să majoreze redevenţele plătite Serbiei, invocând tratatul semnat cu NIS (Compania petrolieră a Serbiei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 4 =