Rusia mărește numărul de controale la frontiera cu Belarus și Kazahstan

Serviciul fitosanitar de stat din Federația Rusă – Rosselhoznadzor – va mări numărul de puncte de control mobile la frontiera cu Republica Belarus și Kazahstan. Autoritățile ruse au declarat că au reușit să prevină importul pe teritoriul Rusiei a 3,5 mii tone de mărfuri supuse embargoului, care erau aduse din Belarus și Kazahstan. Experții consideră că aceasta este doar a cincea parte din volumul de mărfuri interzise, care ajung în Rusia, subliniază publicația Izvestia. foto

Potrivit sursei, cele mai mare flux de mărfuri interzise ajung pe teritoriul Uniunii Vamale prin Belarus și Kazahstan. La frontiera cu Belarus sunt amplasate 6 puncte de control ale Rosselhoznadzor, iar la granița cu Kazahstan – 35. Între cele trei țări nu există control vamal.

Purtătorul de cuvânt al Rosselhoznadzor, Aleksei Alekseenko a spus că transportatorii caută trasee ocolitoare pentru a evita controalele serviciului specializat și ajung pe piața din Rusia.

Potrivit lui, până la intrarea în vigoare a decretului lui Vladimir Putin de distrugere a mărfurilor interzise importului în Rusia, Rosselhoznadzor era obligat să înapoieze mărfurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 7 =