Rusia interzice produsele de porc și tranzitul porcilor vii din România

Serviciul Federal Veterinar din Rusia (Rosselhoznadzor) a introdus restricţii temporare pentru porcii vii şi pentru produsele de porc din România, începând din 2 august. Decizia vine după ce la Satu Mare, s-a descoperit un focar de pestă porcină africană.

Aceste restricţii temporare se aplică pentru toate produsele pe bază de porc, cu excepţia suplimentelor alimentare, a organismelor modificate genetic, a furajelor care au trecut prin tratamentul căldurii şi a echipamentului utilizate pentru găzduirea şi sacrificarea porcilor din România.

Produsele care încalcă aceste restricţii vor fi întoarse de către autorităţile veterinare din Rusia.

Autoritățile ruse restricţionează și tranzitul porcilor vii din România.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a activat marţi planul de contingenţă al României pentru situaţii de pestă porcină, în condiţiile în care în ţara noastră a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană.

Virusul ar fi fost introdus în ţară prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.

„Din primele investigaţii făcute la faţa locului de către echipa de inspectori ai DSVSA Satu Mare a reieşit că virusul bolii a fost introdus în ţară prin intermediul unor produse de origine animală contaminate provenite din Ucraina, dar ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, au precizat reprezentanţii ANSVSA.

Sursa: Europa FM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =