Gu..." />

Rusia interzice importul produselor alimentare din Ucraina

Guvernul Federației Ruse va interzice importul produselor alimentare din Ucraina, a anunțat ministrul rus al Economiei, Aleksei Uliukaev. foto

„Întrucât Ucraina a susținut sancțiunile economico-financiare ale Uniunii Europene împotriva Federației Ruse, noi am decis introducerea unor măsuri de protecție sub forma embargoului de produse alimentare”, a declarat oficialul rus.

Embargoul va fi introdus de la 1 ianuarie 2016, în ziua intrării în vigoare a Acordului de asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană.

Anterior, ministrul Comerțului și Economiei din Ucraina, Aivaras Abromavicius, estima că economia ucraineană nu va fi afectată considerabil din cauza embargoului alimentar, impus de vecinii ruși.

Uniunea Europeană a aplicat sancțiuni împotriva Rusiei în martie 2014, după care au fost înăsprite de repetate ori. Sancțiunile au fost prelungite în iunie 2015. Rusia, la rândul său, a decis menținerea embargoului de produse alimentare din UE, SUA, Canada, Norvegia și Australia. Recent, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că sancțiunile economice împotriva Rusiei vor fi menținute până când vor fi respectate acordurile de la Minsk privind încetarea focului în zona de est a Ucrainei.

În pofida stabilizării situației din Donbas, militarii ucraineni și rebelii proruși din autoproclamatele republici Donețk și Lugansk continuă să facă acuzații reciproce de nerespectare a Acordurilor de la Minsk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =