Mai mu..." />

Rusia împiedică exporturile uzinelor ucrainene de vagoane

Mai mult de 20 de fabrici din Rusia, Belarus şi Kazahstan, coordonate de societatea rusă „Uralvagonzavod” au decis să constituie o organizaţie de autoreglementare a pieţei. Fabricile ucrainene, care au o cotă de 40% din producţia de vagoane noi în spațiul Comunității Statelor Independente (CSI), nu au fost invitate să facă parte din întreprinderea comună. foto

Publicația Kommersant relatează că noua organizație va limita într-o măsură foarte mare furnizarea vagoanelor produse în Ucraina pe teritoriul Rusiei. Decizia celor trei țări a fost luată la forumul feroviar din Soci, la inițiativa întreprinderii rusești „Uralvagonzavod”.

Organizaţia va include 25 de fabrici din Rusia, iar companiile din Belarus și Kazahstan vor fi invitate cu drepturi depline. Noua întreprindere va solicita statului să-i fie delegate atribuțiile pentru certificarea și comercializarea producției pe piață, precum și să învestigheze accidentele feroviare. Creşterea numărului de accidente pe liniile ferate in spatiul CSI a determinat producătorii din cele trei țări sa reactioneze,solicitand stabilirea unor standarde de fabricatie superioare.

Incidentele frecvente care au loc pe căile ferate au determinat autorităţile de supraveghere să investigheze cauzele şi să impună restricţii privind utilizarea anumitor vagoane. În luna aprilie, producătorii ucraineni care au avut de suferit cel mai mult, au înaintat versiunea potrivit căreia accidentele sunt cauzate de transportarea în vagoane a mărfurilor interzise. Acest lucru a dus la oprirea a aproape 60 de mii de cisterne care puteau periclita procesul de transportare a petrolului și țițeiului.

În acest context, autoritățile ruse au solicitat ca importul vagoanelor care nu corespund standardelor rusești să fie limitat pentru o perioadă de timp. Decizia finală urmează să fie luată în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =