Autoritățile di..." />

Rusia îi vânează pe transportatorii străini

Autoritățile din Federația Rusă consideră că o bună parte din transportatorii letoni, lituanieni, moldoveni, polonezi și ucraineni nu respectă regulile de utilizare a permiselor bilaterale de tranzit. Ei sunt acuzați că transportă mărfurile din ţările terţe într-o țară pentru care au o autorizație bilaterală, iar mai apoi schimbă documentele și indică acel stat în calitate de țară de origine a mărfii. foto

Astfel, ei folosesc o autorizație bilaterală, deși în asemenea cazuri este nevoie de un permis pentru transportul mărfii pe teritoriul a trei țări. Potrivit părții ruse, această schemă este utilizată pe larg în Belarus (pe coridorul din Smolensk).

În acest context, autoritățile ruse le-au sugerat colegilor belaruși să verifice autorizațiile transportatorilor. În cazul în care Belarus va refuza, Rusia amenință să reducă din cota de autorizații pentru transportatorii belaruși. De asemenea, autorităţile ruse intenţionează să înăsprească sancţiunile pentru camioanele care transportă mărfuri provenite din ţări terţe, cu permise bilaterale.

În acest context, specialiștii preconizează reorientarea transportatorilor de la tranzitul pe teritoriul Rusiei la transportul pe cale maritimă, iar controalele riguroase din Belarus vor impulsiona acest proces.

Menționăm că Letonia, Polonia și Ucraina deja le-au recomandat transportatorilor autohtoni să evite circulația prin Belarus. Astfel, Rusia va fi tranzitată pe direcția altor țări, iar din cauza coloanelor de camioane de la graniță, transportatorii vor prefera calea maritimă… citeşte tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 2 =