Rusia: Examinarea medicală a șoferilor ar putea deveni obligatorie și după cursă

Deputații ruși examinează un proiect de lege care i-ar putea obliga pe șoferii de curse lungi din Rusia să fie supuși unor examinări medicale la revenirea din cursă. În prezent, legislația rusă prevede obligativitatea controlului pentru șoferii de camioane care transportă mărfuri periculoase și pasageri înainte de fiecare cursă. foto

Autorii proiectului de lege susțin că noile restricții vor descuraja consumul de băuturi tonice în timpul șofatului, ceea ce va asigura și siguranța pe străzi. Noul proiect mai prevede că șoferii profesioniști vor fi obligați să efectueze un examen medical general la fiecare doi ani. Angajatorii vor trebui să verifice prezența fișei medicale, inclusiv atunci când șoferii vor fi angajați în câmpul muncii. Legislația va prevede și o serie de contraindicații medicale, cazuri care vor sta la baza refuzului la angajare. Eschivarea de la controlul medical de către șoferi va fi amendată cu sume de la 2 la 3 mii de ruble, iar angajatorul ar putea primi o penalizare în valoare de până la 50 mii de ruble.

Spre exemplu, în Ucraina, examenul medical pentru șoferii profesioniști poate fi efectuat odată la trei ani. Obligatorii sunt controalele înainte de fiecare cursă, iar cele de după se fac doar în cazul în care șoferul acuză de unele dureri sau atunci când se fac verificări dacă acesta a consumat droguri sau alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − fourteen =