Deputații din Rusia pr..." />

Rusia: Detectoare de alcool în camioane

Deputații din Rusia propun dotarea tuturor autovehiculelor cu detectoare de alcool, primele mijloace de transport vizate fiind autobuzele și camioanele. foto

Autoritățile ruse justifică introducerea acestei reglementări bazându-se pe datele statistice care arată că, în ultimii ani, principala cauză a accidentelor rutiere mortale de pe teritoriul Rusiei a fost consumul de alcool. 

Potrivit acestui proiect de lege, detectorul de alcool, va face imposibilă conducerea autovehiculului în cazul în care șoferul este în stare de ebrietate. Aerul expirat de către acesta va fi verificat de aparat. Dacă nivelul de alcoolemie din sânge va fi de peste 0,2 promille, autovehiculul nu va putea fi pornit. Deputații ruși precizează că aparatul a fost conceput în așa fel încât să nu poată fi înșelat de către șoferii inventivi.

Pentru a încuraja dotarea unui număr cât mai mare de autovehicule cu acest dispozitiv, politicienii ruși consideră că statul ar putea împărți cheltuielile aferente cu șoferii, dar deocamdată nu au precizatcum cum se va face acest lucru.

Acum un an, rușii au propus o nouă invenție – Alcolaser, detectorul de alcool de la distanţă, pentru introducerea căruia guvernul rus are planuri destul de serioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − three =