Potrivit Euronews, Duma de Stat a Rus..." />

RUNET – internetul rusesc

Potrivit Euronews, Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a Adunării Federale a Rusiei, a adoptat marți, în prima lectură, un proiect de lege menit să asigure securitatea și disponibilitatea internetului rusesc – Runet – în eventualitatea unei izolări față de rețeaua globală.

Acest lucru înseamnă că datele de la organizațiile și utilizatorii săi ar rămâne în interiorul Rusiei, în loc să fie distribuite la nivel global.

Textul proiectului de lege avertizează cu privire la „natura violentă a strategiei SUA privind securitatea cibernetică adoptată în septembrie 2018”, care acuză Rusia de presupuse atacuri de hacking „fără dovezi”, au declarat inițiatorii legii.

Rusia a fost în mod regulat acuzată de atacuri cibernetice asupra altor națiuni și organizații.

Proiectul de lege, numit Programul Național pentru Economia digitală, asigură faptul că furnizarea internetului poate continua să funcționeze în cazul în care factori externi încearcă să dezactiveze serviciul țării.

Autorii legii spun că Rusia se va deconecta de la rețeaua globală în cazul unei amenințări cibernetice majore.

Pentru aceasta, Rusia va trebui să își creeze propria versiune a sistemului de adrese de internet sau a sistemului de nume de domeniu (DNS), astfel încât să poată continua să funcționeze dacă sunt întrerupte conexiunile la serverele internaționale.

Douăsprezece organizații sunt implicate în supravegherea serverelor-mamă pentru DNS, niciuna dintre acestea cu sediul în Rusia.

Planul eventual este ca întregul trafic internet rus să treacă prin aceste noi aranjamente de rutare.

Proiectul a primit sprijin din partea președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 12 =