Românul care a fondat o companie care apare în topurile firmelor cu cea mai rapidă creştere din Europa

Ioan Iacob, fondatorul companiei IT Qualitance, care are birouri în Australia, SUA şi România şi a fost inclusă în topurile internaţionale referitoare la cele mai rapide creşteri (printre care şi cel realizat de Financial Times) a fost unul dintre invitaţii emisiunii Viaţă de corporatist (izolat la domiciliu).

În ceea ce priveşte digitalizarea, el a a remarcat că se regăseşte în priorităţile majorităţii companiilor:
„Companiile care nu erau pregătite pentru digitalizare au dispărut deja dintre noi”.
Cât de bine stăm noi la acest capitol, comparativ cu alte state?
„Modul în care ne-am mişcat ca societate a arătat un dinamism probabil specific culturii româneşti. Bucureştiul a fost cel mai bun oraş din lume în care să munceşti în vremea COVID, potrivit unui clasament internaţional. Cred că a fost un test neaşteptat şi nedorit pe care l-am trecut cu note mult mai bune decât alte ţări, poate cu note mai puţin bune comparativ cu ţările care au o infrastructură mai disciplinată. Ca naţiune, stat, am avut o perioadă de 50 de ani în care toate valorile au fost întoarse cu susul în jos şi am funcţionat într-un mod absolut revoltător din punctul de vedere al economiei – în prezent, nu doar în criza COVID, România este una dintre ţările cu dinamica cea mai interesantă din lume”, explică Ioan Iacob.
Cum vede Ioan Iacob descrierea României ca fiind un Silicon Valley al Europei Centrale şi de Est?
„Ar trebui să ne asumăm acest rol şi să îl luăm în serios, avem o bază de talente excepţională, avem o oportunitate extraordinară de a deveni un hub de business, un hub de inteligenţă şi cred că putem face lucruri atât ca industrie privată, cât şi la nivel guvernamental, să folosim momentul acesta astfel încât să fie un boost pentru România.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 3 =