Românii răniți în Muntenegru vor fi aduși astăzi în țară. Mâine va fi zi de Doliu Național

Două aeronave care îi vor aduce în țară pe românii răniți în accidentul de duminică seara au plecat în această dimineață către Muntenegru. Guvernul a decis ca mâine să fie decretată zi de doliu național în memoria celor 18 turiști care și-au pierdut viața în teribilul accident. foto

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, a precizat că vor fi aduși 29 sau 30 de pacienți, dintre care 12 sunt în stare gravă.

Potrivit ziarului Adevărul, autocarul românesc care s-a prăbuşit duminică după-amiază în canionul Moraţa din Muntenegru a plecat din Bucureşti sâmbătă dimineaţă, la ora 5.30, pe ruta Piteşti, Sibiu – Arad –Timişoara. Cei 44 de turişti, doi şoferi şi un ghid au înnoptat, sâmbătă seară, la Belgrad, iar a doua zi dimineaţă şi-au continuat traseul spre Budva, în Muntenegru, unde au intrat prin Vama Dobrakovo, în jurul orei 15.00. Turiştii plecaseră într-o excursie de şase zile în Muntenegru şi Croaţia. 

Din primele informaţii reiese că, la ieşirea dintr-un tunel, între localităţile Kolašin şi Podgoriţa, în apropiere de Mănăstirea Moraţa, şoferul autocarului a intrat în depăşire, pe pod, pe linie continuă, şi a pierdut controlul volanului. Autocarul a rupt balustrada podului de pe Drumul European 65 şi s-a prăbuşit circa 40 de metri într-o prăpastie. Tragedia s-a petrecut duminică, în jurul orei 17.00.

Mediafax relatează spusele unui pasager accidentat, potrivit căruia în momentul producerii accidentului şoferul era într-o depăşire la intrarea într-un viaduct şi deşi limita de viteză era de 50 km/oră, el avea în jur de 90 km/oră.

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Ştefan Grigore, care opera autocarul prăbuşit în Muntenegru, spune că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar şoferii aveau experienţă de cel puţin 10 ani, fără vreun incident până acum.

El a mai spus că firma face acest traseu din Muntenegru de cel puţin şapte – opt ori anual, iar unul dintre şoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori. Directorul firmeis usține că autocarul avea toate verificările tehnice făcute, nefiind semnalată nicio problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − nine =